Jumaat, Januari 09, 2009

HIZBULLAH BANTU HAMAS
MUSNAH... Keangkuhan dan kekejaman rejim Zionis di bumi Palestin semakin melampau apabila sebuah masjid di Gaza musnah dalam satu malam sahaja selepas dibedil jet pejuang Israel.

Turut menjadi sasaran peluru berpandu rejim kejam itu ialah kawasan penempatan di Beit Lahiya, Utara Tebing Gaza yang mengorbankan lima jiwa.

Tiga roket Katyusha dilancarkan ke utara Israel dari selatan Lebanon semalam, disusuli dengan tentera rejim Zionis membalas dengan tembakan mortar ke seberang sempadan.

Jet-jet pejuang Israel terus membedil Genting Gaza semalam dan kereta kebal negara Yahudi terus melepaskan tembakan ke arah pejuang Palestin, serangan yang disifatkan terburuk dalam tempoh 13 hari.

Jawatankuasa Palang Merah Antarabangsa menuduh tentera Israel gagal dan enggan membantu penduduk Palestin yang cedera terkena serangan mortar di sebuah penempatan awam di Gaza.

Puluhan ribu penduduk Palestin menghadapi risiko lemas dalam banjir najis kerana sistem kumbahan di Gaza yang terdedah kepada serangan udara Israel serta ketidakmampuan penduduk untuk mengoperasikan pam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

setiap artikel,hal ehwal semasa atau apa apa yang tertulis disini berdasarkan sumber yang sahih..saya mengalu-alukan kritikan,cadangan atau komen anda

visitor maps-negara pengunjung blog saya